LinkedIn functies 2024

De laatste LinkedIn functies op een rijtje

LinkedIn blijft innoveren en introduceert voortdurend nieuwe functies. Om je up-to-date te houden, heb ik een overzicht gemaakt van de nieuwste ontwikkelingen. Zo kun je optimaal profiteren van alle nieuwe mogelijkheden!

1. TikTok-achtige Video Feed

LinkedIn experimenteert met een nieuwe video feed voor korte, professionele video’s. Deze feed, te vinden in een nieuw tabblad ‘video’, biedt een verticale weergave van video-inhoud. Deze nieuwe vorm van short form video is bedoeld om de betrokkenheid en ontdekking op het platform te vergroten. Hoewel deze functie nog in de testfase is, belooft het een spannende toevoeging te worden.

2. LinkedIn Experimenteert met Games

Naast video’s onderzoekt LinkedIn ook de mogelijkheid van games. Deze spellen zijn ontworpen om plezier toe te voegen aan de LinkedIn-ervaring en om relaties te verdiepen. Nederlandse gebruikers met een Engelstalig profiel krijgen vanaf 1 mei 2024 toegang tot deze games. Enkele voorbeelden zijn:

  • Crossclimb: Een triviaspel waarbij je woorden moet rangschikken zodat ze slechts één letter van elkaar verschillen.
  • Pinpoint: Een woordassociatiespel waarbij je een gemeenschappelijke categorie tussen woorden moet raden.
  • Queens: Een logicaspel waarin je een raster zo moet vullen dat er maar één koningin per rij, kolom en gekleurd gebied is.

3. Verdwijnen van de Creator Mode

De creator mode op LinkedIn is opgeheven. Functies zoals LinkedIn Live, nieuwsbrieven en audio evenementen, die voorheen exclusief waren voor gebruikers met de creator mode, zijn nu voor iedereen beschikbaar. Gebruikers kunnen nu ook kiezen tussen een ‘volgen’ of ‘connectie maken’ knop op hun profiel via de instellingen.

4. ‘Ook Bekeken’ wordt ‘Vergelijkbare Profielen’

Het blok ‘ook bekeken’ op persoonlijke profielen is nu ‘vergelijkbare profielen’ geworden. Helaas kun je dit blok niet meer uitschakelen en heb je geen invloed op wie hier wordt vermeld.

5. Beperking van Gepersonaliseerde Connectieverzoeken

Gratis LinkedIn-accounts kunnen nu slechts vijf gepersonaliseerde connectieverzoeken per maand versturen. Overweeg een betaald account om deze beperking op te heffen, of stuur een persoonlijk bericht na het accepteren van een uitnodiging.

6. LinkedIn Premium Bedrijfspagina’s

Beheerders van bedrijfspagina’s kunnen binnenkort een premium abonnement aanschaffen met zes exclusieve functies:

  • Een call-to-action-knop toevoegen
  • Inzicht krijgen in wie je pagina heeft bezocht
  • Een klantaanbeveling tonen
  • LinkedIn-leden uitnodigen om je pagina te liken
  • AI gebruiken voor contentcreatie
  • Een premium logo op je pagina plaatsen

7. Verhoging van het Aantal Vaardigheden naar 100

Het maximale aantal vaardigheden dat je aan je LinkedIn-profiel kunt toevoegen is verhoogd van 50 naar 100. Dit vergroot je zichtbaarheid bij recruiters, vooral als je op zoek bent naar een nieuwe baan. Zorg ervoor dat de twee belangrijkste vaardigheden bovenaan staan, aangezien LinkedIn er slechts twee direct toont op je profiel.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *